Viulun hankkiminen lapselle

Tonica

Viulu on jousisoitinperheen korkeaäänisin soitin. Viulussa on neljä kieltä, jotka viritetään kvintin välein: g–d1–a1–e2.

Ensimmäistä viulua hankkiessasi sinulla on hyvä olla mukana joku, joka itse soittaa viulua. Jos olet päättänyt ottaa viulutunteja, ammattitaitoinen viulunsoiton opettaja osaa auttaa viulun valinnassa. Laadukkaissa musiikkikaupoissa on jousisoitinten asiantuntija, joka osaa auttaa sinua valitsemaan sopivan viulun.

Soitinta ostaessasi kannattaa kiinnittää huomiota sopivaan kokoon, hintaan ja viulun ääneen.

Viulun koko: Soitin valitaan soittajan koon mukaan. Kokoviulun lisäksi on olemassa seuraavia viulukokoja:3/4,1/2, 1/4,1/8, 1/10, 1/16 ja 1/32. Viulun koko määräytyy käsien pituuden mukaan. Sopivan koon lisäksi viulun täytyy olla toimiva ja ehjä.

Viulun hinta: Soitinta valittaessa pitää miettiä paljonko on valmis laittamaan rahaa soittimeen. Hyvään äänenlaatuun ja soitettavuuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Jos aloittava soittaja saa soittimestaan helposti äänen ja sitä helppo soittaa, on harrastuksen jatkumiselle alkuinnon jälkeen paremmat mahdollisuudet. Toonikan soitinkauppa samon kuin jotkut muut kaupat tarjoavat soitinta isompaan vaihdettaessa reilua vaihtohyvitystä. Kysy tästä lisää kauppiaaltasi. On hyvä muistaa, että hyvin pidetty ja huollettu soitin säilyttää aina arvonsa!

Instrumentin ääni: Viulun ääni on tärkeä instrumentin valintaan vaikuttava tekijä. Aloittelijankaan ei kannata ostaa huonoäänistä viulua. Soittimen huono ääni vaikutta helposti soittointoon. Tässä on hyvä muistaa, että korkea hinta ei välttämättä ole tae hyvästä äänestä. Jokainen soitin on oma yksilönsä.